О нама

globus

Српска аналитика, интернет портал за стратешка истраживања, основан је првобитно 2006. године са циљем да заинтересованом читалаштву понуди одговоре на бројне стратешке изазове, недоумице и запитаности са којима се свеколико човечанство суочава у 21. веку.

Овај специфични и по много чему јединствени интернет магазин бави се, најшире посматрано, друштвеним, политичким, геополитичким истраживањима и анализама и настоји да се квалитетним текстовима, коментарима и анализама угледних аутора позиционира и као оријентир за доносиоце одлука у нашој земљи приликом промишљања и пројектовања свега онога што је значајно за формулисање, учвршћивање и очување државног и националног интереса.

Након пуних десет година од оснивања, а након неколико година мировања, Српска аналитика обнавља свој рад у 2016. години, унапређенија у сваком погледу и потпуно спремна да свима онима који су заинтересовани за побројане теме и феномене помогне у јаснијем и трезвенијем сагледавању бројних друштвених, политичких и геополитичких изазова са којима се суочава динамични свет данашњице.

                                                                                                                                                                                     Уредништво